Comerç

El comerç de Tona és d’establiments tradicionals amb una gran varietat
A nivell agroalimentàri compta amb molts comerços amb productes de gran qualitat com embotits, productes làctics, carns i formatges.
També es pot trobar un gran nombre de forns de pa tradicionals amb pa de forn de llenya, peixateries i fruiteries amb productes frescos i de proximitat.

La columna vertebral de l’eix comercial és al carrer Major i al carrer Barcelona, tot i que hi ha altres zones com la Canal, carrer Sant Andreu, Dr. Bayés, Jaume Balmes, Avinguda Montseny i carrer Seva i Montserrat, entre altres, que també compten amb establiments comercials i de serveis diversos que ofereixen un tracte totalment personalitzat al visitant i client.

 

A finals del 2021, es va crear una campanya de Nadal, que pretenia reivindicar el comerç local, i aquesta campanya, ha estat tan forta, que s’ha convertit en la marca del comerç a Tona.

 

 

S’ha de parlar de la importància que té la relació de la població amb el comerç, perquè sense ella, aquest no existiria, i els darrers anys arran de les noves tecnologies, també ha fet canviar la forma en què la població es relaciona amb el comerç, no només a través d’internet sinó també físicament, les grans cadenes són presents a més poblacions, afavorit la gentrificació, està acabant amb l’essència dels pobles, i els redueix a una còpia d’un espai comercial similar al d’una altra població, al final l’únic que aconsegueix, és que tots els pobles perdin la seva identitat.

 

A través d’aquesta marca es pretén fer un front comú amb els comerços del poble, on els habitants de Tona són els protagonistes, ja que amb les seves decisions donen força al municipi, i empoderen el comerç local, revitalitzant els espais comercials i creant noves sinergies positives no només per a l’economia local sinó també per al medi ambient.

Pujar